Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, lekko ostra surówka z białej rzodkwi oraz kiszonych ogórków. Świetnie smakuje z daniami mięsnymi lub z rybą.

Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych

 

Sposób przygotowania:

Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych
Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Na tarce ścieramy też ogórki kiszone i dodajemy do rzodkwi.

Dodajemy śmietanę i majonez, doprawiamy surówkę do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Przed podaniem wstawiamy surówkę do lodówki, aby smaki trochę się "przegryzły".

Podajemy jako dodatek do obiadu.
Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych
Rzodkiew obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych
Na tarce ścieramy też ogórki kiszone i dodajemy do rzodkwi.
Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych
Dodajemy śmietanę i majonez, doprawiamy surówkę do smaku szczyptą soli i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Surówka z białej rzodkwi i ogórków kiszonych
Przed podaniem wstawiamy surówkę do lodówki, aby smaki trochę się "przegryzły".