Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dodatek białej rzodkwi sprawił, że surówka z marchewki zyskała nowy, ostrzejszy smak. Dobrze smakuje w towarzystwie dań mięsnych lub ryb.

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku

 

  • marchewka 1 sztuka
  • rzodkiew biała 150 gramów
  • jabłko 1/2 sztuki
  • szczypiorek pół pęczka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • jogurt naturalny 2 łyżeczki
  • oliwa 1 łyżka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku
Rzodkiew oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wrzucamy do miski. Dodajemy oczyszczony i posiekany szczypiorek. Mieszamy.

Dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek oraz jogurt naturalny. Mieszamy.

Przyprawiamy surówkę do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy jako dodatek do obiadu.
Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku
Rzodkiew oraz marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku
Dodajemy oczyszczony i posiekany szczypiorek.
Surówka z marchewki, białej rzodkwi i szczypiorku
Dodajemy sok z cytryny, oliwę z oliwek oraz jogurt naturalny.