Sposób przygotowania:
Sałatka z pastrami, granatem i ogórkiem
Sos słodkie chilli mieszamy razem z sokiem z limonki i sosem rybnym aż do połączenia się składników – dostawiamy na bok.
Umytą, osuszoną roszponkę układamy na 4 talerzach lub w salaterce. Ogórka myjemy, kroimy w plasterki (nie obieramy ze skóry ) i układamy go na roszponce. Pokrojone w cienkie plasterki pastrami kroimy na pół i układamy razem ze pestkami granata na roszponce.
Sałatkę skrapiamy sosem na 15 minut przed podaniem. Smacznego.
Umytą, osuszoną roszponkę układamy na 4 talerzach lub w salaterce. Ogórka myjemy, kroimy w plasterki (nie obieramy ze skóry ) i układamy go na roszponce. Pokrojone w cienkie plasterki pastrami kroimy na pół i układamy razem ze pestkami granata na roszponce.
Sałatkę skrapiamy sosem na 15 minut przed podaniem. Smacznego.
smokii