Sposób przygotowania:
Sałatka z granatem
Pomidora myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na dosyć dużą kostkę.
Cebulkę siekamy na cienkie paseczki. Dodajemy do pomidora.
Owoc granatu obieramy, tak, by nie stracić zbyt wiele soku.
Pestki granatu dodajemy do pomidora z cebulką i mieszamy.
Dodajemy suszoną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem warto wstawić do lodówki na ok. godzinę w celu schłodzenia.
Cebulkę siekamy na cienkie paseczki. Dodajemy do pomidora.
Owoc granatu obieramy, tak, by nie stracić zbyt wiele soku.
Pestki granatu dodajemy do pomidora z cebulką i mieszamy.
Dodajemy suszoną bazylię, doprawiamy solą i pieprzem.
Przed podaniem warto wstawić do lodówki na ok. godzinę w celu schłodzenia.