Sposób przygotowania:
Sałatka z pekinką i kalarepą
Jajka gotujemy, studzimy i obieramy ze skorupek. Kroimy w małe cząstki lub średniej grubości kostkę.
Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę drobno siekamy. Kalarepę ścieramy na tarce na średniej grubości oczkach.
Kalarepkę, jajka mieszamy z kapustą. Z kromek chleba odkrawamy skórki. Chleb kroimy w kostkę. Smażymy na kilku łyżkach oliwy, aż chlebki ładnie się zrumienią.
Oliwę mieszamy z octem i przyprawami do smaku. Polewamy sałatkę. Lekko mieszamy. Na koniec posypujemy grzankami.
Smacznego!
Warzywa myjemy i osuszamy. Kapustę drobno siekamy. Kalarepę ścieramy na tarce na średniej grubości oczkach.
Kalarepkę, jajka mieszamy z kapustą. Z kromek chleba odkrawamy skórki. Chleb kroimy w kostkę. Smażymy na kilku łyżkach oliwy, aż chlebki ładnie się zrumienią.
Oliwę mieszamy z octem i przyprawami do smaku. Polewamy sałatkę. Lekko mieszamy. Na koniec posypujemy grzankami.
Smacznego!