Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka z pieczarkami II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z pieczarkami II

Składniki:

sałatka z pieczarkami II

 

  • 60 dag ugotowanych pieczarek,
  • 3 jajka,
  • 2 cebule,
  • 1 puszka groszku konserwowego,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 3-4 ogórki konserwowe,
  • natka pietruszki,
  • majonez,
  • sól,
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

sałatka z pieczarkami II
Jajka ugotować na twardo, posiekać. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki ugotować, pokroić w plasterki. Dodać odcedzony groszek i kukurydzę. Doprawić do smaku sola i pieprzem, wymieszać z majonezem. Sałatkę udekorować posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

jajko jajka