Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczoną piersią kurczaka i papryką
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy z wody na papierowym ręczniku. Do miski wkładamy składniki marynaty i mieszamy, wkładamy pierś i obtaczamy z każdej strony. Odstawiamy.
Sałatę myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. W folię aluminiową zawijamy zamarynowaną pierś, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i odwijamy, pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy i studzimy.
Odsączoną z wody sałatę kroimy na drobno i przekładamy do salaterki.
Paprykę czyścimy i kroimy w ukośne paseczki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplasterki, rozdzielamy. Pokrojoną paprykę i cebulę układamy na sałacie. Pieczoną pierś kroimy na kawałki i przekładamy do salaterki. Posypujemy przyprawami i polewamy olejem.
Sałatę myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody. Paprykę myjemy i wycieramy ściereczką. W folię aluminiową zawijamy zamarynowaną pierś, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy z piekarnika i odwijamy, pieczemy jeszcze przez 10 minut. Odstawiamy i studzimy.
Odsączoną z wody sałatę kroimy na drobno i przekładamy do salaterki.
Paprykę czyścimy i kroimy w ukośne paseczki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w półplasterki, rozdzielamy. Pokrojoną paprykę i cebulę układamy na sałacie. Pieczoną pierś kroimy na kawałki i przekładamy do salaterki. Posypujemy przyprawami i polewamy olejem.