Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, mango i pieczoną dynią
Dynię obrać ze skórki, oczyścić środek i pokroić w kostkę. W misce zmieszać 1 łyżkę oliwy z płynnym miodem i słodką papryką mieloną.
Wrzucić pokrojoną dynię i obtaczać ją w oliwie z miodem. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Wystudzić.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Smażyć na rozgrzanej oliwie, przyprawić przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. Wystudzić.
Mango obrać ze skórki i razem z serem feta pokroić w kostkę. Wyłuskać ziarenka granatu. Sałatę umyć, osuszyć, rozerwać na mniejsze kawałki i wrzucić do miski lub ułożyćy na talerzu.
Dodać usmażonego kurczaka, mango, ser feta, pieczoną dynię i posypać ziarenkami granatu.
W kubku zmieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny. Dodać chutney z mango i wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą.
Gotowym sosem polać sałatkę.
Wrzucić pokrojoną dynię i obtaczać ją w oliwie z miodem. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w piekarniku 15-20 min. w temp. 200 stopni. Wystudzić.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Smażyć na rozgrzanej oliwie, przyprawić przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. Wystudzić.
Mango obrać ze skórki i razem z serem feta pokroić w kostkę. Wyłuskać ziarenka granatu. Sałatę umyć, osuszyć, rozerwać na mniejsze kawałki i wrzucić do miski lub ułożyćy na talerzu.
Dodać usmażonego kurczaka, mango, ser feta, pieczoną dynię i posypać ziarenkami granatu.
W kubku zmieszać oliwę z oliwek z sokiem z cytryny. Dodać chutney z mango i wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą.
Gotowym sosem polać sałatkę.