Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczoną rzodkiewkąETAP 1
Rzodkiewki myjemy, osuszamy i przekrawamy na połowy. Migdały grubo siekamy.
ETAP 2
Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą, dodajemy 2-3 łyżki oliwy, świeżo mielony czarny pieprz oraz sól. Połączone składniki przekładamy na naczynie żaroodporne i pieczemy około 15-20 minut w 180°C.
ETAP 3
Upieczone lekko studzimy.
ETAP 4
Filet myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę i przyprawiamy do smaku przyprawą do kurczaka i pieprzem. Gotowego smażymy do miękkości, zdejmujemy z ognia i delikatnie studzimy.
ETAP 5
Miedzy czasie sałatę oraz rukolę myjemy i osuszamy. Na spodzie przygotowanych talerzy układamy warstwę sałaty. Na sałatę wykładamy rukolę.
Na wierzch wykładamy porcje mięsa oraz rzodkiewkę z migdałami. Całość dekorujemy kwiatami.
Dodatkowo można jeszcze sałatkę skropić octem balsamicznym, lecz nie jest to konieczne.
Smacznego:)