WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1926]

Sałatka a'la jarzynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka a'la jarzynowa z ugotowanych warzyw i warzyw konzerwowych, z dodatkiem jajek i czerwonej cebuli.

Sałatka a'la jarzynowa Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sałatka a'la jarzynowa

 

  • 2 ziemniaki
  • 3-4 marchewki
  • 1 pietruszka korzeń
  • 1 czerwona cebula
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszka groszku
  • 1/3 puszki kukurydzy konserwowej
  • 1 słoik ogórków kiszonych
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • Sól, pieprz do smaku
  • Majonez
  • Musztarda

Sposób przygotowania:

Sałatka a'la jarzynowa

ETAP 1:

Marchewki, pietruszkę i ziemniaki ugotować w łupinach. Odcedzić, wystudzić i obrać. Pokroić w kostkę i przełożyć do miski.
]
Jajka obrać i również pokroić w kostkę. Dodać do warzyw. Warzywa konserwowe odcedzić i dodać do miski z pozostałymi składnikami sałatki. Fasolę czerwoną można drobniej pokroić. Ogórki kiszone pokroić w kosteczkę, odsączyć z nadmiaru soku i dodać do reszty. Cebule obrać i drobno posiekać. Również dodać do reszty.

Doprawić solą i pieprzem. Dodać kilka łyżek majonezu i 2-3 łyżeczki musztardy. Dobrze wymieszać i schłodzić.

Sałatka a'la jarzynowa
Wszystkie warzywa i jajka pokrojone w kostkę
Sałatka a'la jarzynowa
Czerwona cebula drobno pokrojona i dodana do sałatki
Sałatka a'la jarzynowa
Pokrojone drobno ogórki kiszone dodane do miski
Sałatka a'la jarzynowa
Pokrojona czerwona fasola dodana do pozostałych składników
Sałatka a'la jarzynowa
Jajka i pietruszka dodane do miski