Sposób przygotowania:
Pyszna sałatka warzywna
Zalewa;
Zagotować wodę dodając ziele angielskie ,liście laurowe,ziarenka pieprzu,ząbki czosnku,cukier i ocet a na koniec sól.
Do gotującej zalewy dodać kolejno;
poszatkowaną białą kapustę, nie mieszamy - gotujemy 10 minut,
marchewkę startą na grubych oczkach , nie mieszamy - gotujemy 10 minut,
cebule pokrojoną w piórka ,nie mieszamy - gotujemy 10 minut,
ugotowane wcześniej ,starte na tarce buraki ,nie mieszamy - gotujemy 3 minuty.
Odstawiamy do wystudzenia.
Do zimnych warzyw wlać szklankę oleju, i dopiero wtedy wszystko wymieszać.
Nałożyć do słoiczków,zakręcić dobrze i pasteryzować około 10 minut.
Po wyjęciu słoiczki odwrócić do góry dnem.
Pychotka.
Zagotować wodę dodając ziele angielskie ,liście laurowe,ziarenka pieprzu,ząbki czosnku,cukier i ocet a na koniec sól.
Do gotującej zalewy dodać kolejno;
poszatkowaną białą kapustę, nie mieszamy - gotujemy 10 minut,
marchewkę startą na grubych oczkach , nie mieszamy - gotujemy 10 minut,
cebule pokrojoną w piórka ,nie mieszamy - gotujemy 10 minut,
ugotowane wcześniej ,starte na tarce buraki ,nie mieszamy - gotujemy 3 minuty.
Odstawiamy do wystudzenia.
Do zimnych warzyw wlać szklankę oleju, i dopiero wtedy wszystko wymieszać.
Nałożyć do słoiczków,zakręcić dobrze i pasteryzować około 10 minut.
Po wyjęciu słoiczki odwrócić do góry dnem.
Pychotka.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
Polecam bo pyszna;)