LUBIEGOTOWAC

LUBIEGOTOWAC

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 135]

Sałatka z pierożkami i chrupkim ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ta sałatka bardzo szybko znika ze stołu.

Sałatka z pierożkami i chrupkim ogórkiem

Składniki:

Sałatka z pierożkami i chrupkim ogórkiem

 

  • 1 opakowanie (250 g) pierożków tortellini z farszem pieczarkowym
  • 2 świeże duże ogórki
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 25 dag sera żółtego w plastrach
  • 25 dag szynki konserwowej w plastrach
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki majonezu (można więcej w zależności od upodobań)
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z pierożkami i chrupkim ogórkiem
Pierożki ugotować w lekko osolonym wrzątku w/g przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Ogórki umyć, obrać, wydrążyć miąższ i pokroić w kostkę. Kukurydzę odcedzić z zalewy. Ser pokroić w paski, szynkę również. Szczypiorek opłukać i posiekać. Wszystkie składniki połączyć ze sobą w misce , doprawić do smaku solą i pieprzem, a następnie wymieszać z majonezem i jogurtem. Raz jeszcze wymieszać, odstawić do lodówki na 2 godziny by sałatka się przegryzła.