Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka z podrobami II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z podrobami II

Składniki:

sałatka z podrobami II

 

  • 30 dag wątroby wieprzowej,
  • 3 marchewki,
  • 3 cebule,
  • majonez,
  • sól,
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

sałatka z podrobami II
Wątrobę ugotować w osolonej wodzie, zetrzeć na tarce do jarzyn o dużych oczkach. Marchew obrać, zetrzeć na tarce do jarzyn, udusić na oleju. Cebulę posiekać, zeszklić osobno na oleju lub maśle. Wszystko wymieszać. Do sałatki dodać majonez, doprawić solą i pieprzem do smaku.