Sposób przygotowania:
sałatka z polędwicą i ryżem
Zaczynamy od ryżu, który trzeba wcześniej wypłukać pod bieżącą wodą, następnie ugotować go w osolonej wodzie. Do miski wsypać wystudzony ryż. Polędwicę należy pokroić w małą kosteczkę. Kukurydzę i fasolę należy przesypać na sito i przepłukać pod bieżącą wodą. Kalafiora należy dokładnie umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek należy dokładnie umyć i posiekać na bardzo drobno. Paprykę należy umyć, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w małą kostkę. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Następnie doprawić sałatkę solą i pieprzem, dodać majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli ktoś woli ostrzejsze dania można dodać dwie łyżki stołowe musztardy. Wierzch sałatki można oprószyć posiekanym koperkiem.