Sposób przygotowania:
Sałatka z pomidorem i awokado
Wszystkie sałaty umyć, osuszyć. Z rukoli i roszponki usunąć łodyżki. Lodową poszarpać na kawałki. Wymieszać.
Z oliwy, octu, miodu i musztardy zrobić sos: składniki wlać do słoiczka, doprawić i energicznie potrząsać aż utworzy się jednolity sos. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w szóstki.
Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w paseczki.
Surimi pokroić w kawałki. Na talerzu rozłożyć sałatę, pomidora, awokado i surimi. Polać przygotowanym wcześniej sosem i posypać świeżo mielonym pieprzem.
Od razu podawać.
Z oliwy, octu, miodu i musztardy zrobić sos: składniki wlać do słoiczka, doprawić i energicznie potrząsać aż utworzy się jednolity sos. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w szóstki.
Awokado obrać ze skórki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w paseczki.
Surimi pokroić w kawałki. Na talerzu rozłożyć sałatę, pomidora, awokado i surimi. Polać przygotowanym wcześniej sosem i posypać świeżo mielonym pieprzem.
Od razu podawać.