Sposób przygotowania:
Kotleciki z kurczaka serowo-cebulowe
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy. Następnie kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Kurczaka, cebulę, ser łączymy z majonezem, jajkami, wegetą i mąką. Dobrze mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Możemy przygotować masę dzień wcześniej i przechować w lodówce.
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką kotleciki. Następnie smażymy z każdej strony na złoty kolor.
Kurczaka, cebulę, ser łączymy z majonezem, jajkami, wegetą i mąką. Dobrze mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Możemy przygotować masę dzień wcześniej i przechować w lodówce.
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką kotleciki. Następnie smażymy z każdej strony na złoty kolor.