szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Kotleciki z kurczaka serowo-cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybkie i bardzo aromatyczne kotleciki z kurczaka. Są tak proste w przygotowaniu, że poradzi sobie z nimi każdy, kto zaczyna przygodę z gotowaniem.

Kotleciki z kurczaka serowo-cebulowe

Składniki:

Kotleciki z kurczaka serowo-cebulowe

 

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki startego sera
  • 2 cebule
  • 3 jajka
  • 1 łyżka wegety
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z kurczaka serowo-cebulowe
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy. Następnie kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.

Kurczaka, cebulę, ser łączymy z majonezem, jajkami, wegetą i mąką. Dobrze mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Możemy przygotować masę dzień wcześniej i przechować w lodówce.

Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką kotleciki. Następnie smażymy z każdej strony na złoty kolor.

Tagi:

mięso kurczak