Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z tofu, cebulą i serem żółtym
1. Dodatki: Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki, dusimy na niewielkiej ilości oleju do miękkości, przyprawiamy do smaku ulubionymi ziołami i przyprawami i odsączmy z nadmiaru tłuszczu. Studzimy. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach, tofu kroimy w małą kosteczkę.
2. Ciasto: Składniki ciasta miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.
3. Smażenie: Patelnię o średnicy około 17 cm skrapiamy oliwą i rozgrzewamy. Następnie wlewamy ciasto, na ciasto układamy dodatki, cebulę, tofu i ser żółty. Przykrywamy pokrywką i smażymy na niewielkim ogniu przez 10 minut.
4. Podanie: Po tym czasie pizza jest gotowa do podania. Podajemy udekorowaną świeżymi listkami bazylii. Podajemy. Można udekorować ulubionym ketchupem.
Moje rady:
Pizzę można pokroić na 4 porcje.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Można podać z ulubionym ketchupem.
Średnica patelni około 20 cm.
2. Ciasto: Składniki ciasta miksujemy na gładkie bez grudek ciasto.
3. Smażenie: Patelnię o średnicy około 17 cm skrapiamy oliwą i rozgrzewamy. Następnie wlewamy ciasto, na ciasto układamy dodatki, cebulę, tofu i ser żółty. Przykrywamy pokrywką i smażymy na niewielkim ogniu przez 10 minut.
4. Podanie: Po tym czasie pizza jest gotowa do podania. Podajemy udekorowaną świeżymi listkami bazylii. Podajemy. Można udekorować ulubionym ketchupem.
Moje rady:
Pizzę można pokroić na 4 porcje.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
Można podać z ulubionym ketchupem.
Średnica patelni około 20 cm.