Sposób przygotowania:
Dynia pieczona z czosnkiem, oliwą i ziołami
1. Dynię dokładnie myjemy i osuszamy, usuwamy pestki, kroimy w paski.
2. Pokrojoną dynię układamy w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, miedzy dynią układamy nieobrane ząbki czosnku, oprószamy ziołami i skrapiamy oliwą.
3. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości około 30 minut. Czas pieczenia zależy od tego jaki rodzaj mamy dyni i jak ona jest duża.
4. Tak upieczona dynia jest gotowa do podania.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Użyłam dyni hokkaido
Przed podaniem upieczoną dynię i czosnek obieramy z łupin.
2. Pokrojoną dynię układamy w formie do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, miedzy dynią układamy nieobrane ząbki czosnku, oprószamy ziołami i skrapiamy oliwą.
3. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości około 30 minut. Czas pieczenia zależy od tego jaki rodzaj mamy dyni i jak ona jest duża.
4. Tak upieczona dynia jest gotowa do podania.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Użyłam dyni hokkaido
Przed podaniem upieczoną dynię i czosnek obieramy z łupin.
ciasteczka
Babeczka35
Bardzo polecam taką zrobić :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Bardzo polecam :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Bardzo polecam :)
skuter5
Babeczka35
Bardzo polecam :)