Sposób przygotowania:
Pizza z patelni z warzywami i serem
1. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie półplasterki. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa i dusimy do miękkości. Miękkie odsączamy z nadmiaru tłuszczu i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami. Studzimy. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
2. Składniki na ciasto miksujemy na gładkie bez grudek ciasto, dodajemy sól i zioła prowansalskie i ponownie miksujemy.
3. Na patelni o średnicy około 20 cm rozgrzewamy kilka kropli oliwy, wlewamy ciasto, nakładamy cebulę, paprykę, oprószamy ziołami, posypujemy serem, a na koniec układamy plastry pomidora. Przykrywamy pokrywką i smażymy 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie pizza jest gotowa.
4. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Pizzę można pokroić na 4 porcje.
Patelnia o średnicy około 20 cm.
2. Składniki na ciasto miksujemy na gładkie bez grudek ciasto, dodajemy sól i zioła prowansalskie i ponownie miksujemy.
3. Na patelni o średnicy około 20 cm rozgrzewamy kilka kropli oliwy, wlewamy ciasto, nakładamy cebulę, paprykę, oprószamy ziołami, posypujemy serem, a na koniec układamy plastry pomidora. Przykrywamy pokrywką i smażymy 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie pizza jest gotowa.
4. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Pizzę można pokroić na 4 porcje.
Patelnia o średnicy około 20 cm.