Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pizza z patelni z warzywami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna pizza z patelni z warzywami i serem. Bardzo sycąca i na obiad i na kolację i na imprezę. Polecam przygotować.

Pizza z patelni z warzywami i serem

Składniki:

Pizza z patelni z warzywami i serem

Ciasto:

Dodatkowo:

Sposób przygotowania:

Pizza z patelni z warzywami i serem
1. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie półplasterki. Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego, płuczemy, osuszamy i kroimy w cienkie paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojone warzywa i dusimy do miękkości. Miękkie odsączamy z nadmiaru tłuszczu i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami. Studzimy. Pomidora myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.

2. Składniki na ciasto miksujemy na gładkie bez grudek ciasto, dodajemy sól i zioła prowansalskie i ponownie miksujemy.

3. Na patelni o średnicy około 20 cm rozgrzewamy kilka kropli oliwy, wlewamy ciasto, nakładamy cebulę, paprykę, oprószamy ziołami, posypujemy serem, a na koniec układamy plastry pomidora. Przykrywamy pokrywką i smażymy 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie pizza jest gotowa.

4. Kroimy i podajemy. Smacznego życzę.



Moje rady:

Pizzę można pokroić na 4 porcje.

Patelnia o średnicy około 20 cm.