Sposób przygotowania:
Sałatka z porów.
Pory umyć, odkroić części białe od zielonych. Białą część pora przekroić wzdłuż a następnie na talarki 0,5 cm. Włożyć do miski, posypać solą, wymieszać i odstawić pod przykryciem na 3 godziny. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Ogórki pokroić w kostkę i odsączyć na durszlaku. Groszek także odsączyć z zalewy na durszlaku. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę pietruszki opłukać i drobni pokroić.Pory odcisnąć z soku, który powstał podczas zmiękczania przez sól. Odciśnięty przełożyć do dużej miski, następnie dodać jajka, ogórki, ser, natkę pietruszki , pieprz i majonez i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dołożyć groszek i jeszcze raz ale delikatnie wymieszać. Podawać z paluszkami grissini ,udekorować świeżą natką.
Donnna