Sposób przygotowania:
Sałatka z przepiórczymi jajeczkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Ogórka obrać ze skórki i po pokrojeniu w kosteczkę dodać do makaronu, następnie dodać słonecznik, dowolna ilość posiekanej zielonej pietruszki i odsączoną z zalewy kukurydzę.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku sola oraz pieprzem, przygotowaną sałatkę wyłożyć do ozdobnego naczynia.
Jajka ugotować na twardo ( trwa to dosłownie 2 minuty) i obrać, przeciąć na połówki i ułożyć na sałatce, podawać po schłodzeniu.
Wszystkie składniki sałatki wymieszać z majonezem i doprawić do smaku sola oraz pieprzem, przygotowaną sałatkę wyłożyć do ozdobnego naczynia.
Jajka ugotować na twardo ( trwa to dosłownie 2 minuty) i obrać, przeciąć na połówki i ułożyć na sałatce, podawać po schłodzeniu.
SylaUla