Sposób przygotowania:
Sałatka z roszponką i indykiem
Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka, wstawiamy na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej, indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz.
Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego indyka. Całość polewamy sosem cezara.
Na patelni rozgrzewamy olej, indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz.
Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego indyka. Całość polewamy sosem cezara.
niezły kąsek