bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Sałatka z roszponką i indykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 16

Delikatna i smaczna sałatka z indykiem, pomidorkami i roszponką, idealnie komponuje się z sosem cezara, możemy przygotować ją na lekki obiad do pracy.

Sałatka z roszponką i indykiem

Składniki:

Sałatka z roszponką i indykiem

 

  • 200 gram piersi z indyka
  • 100 gram sezamu
  • 1 jajko
  • Przyprawa do indyka
  • Sól, pieprz
  • 0,5 opakowania mix sałat
  • Garść roszponki
  • 250 gram pomidorków koktajlowych
  • Sos dresing cezara
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka z roszponką i indykiem
Pierś z indyka myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę, posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do indyka, wstawiamy na noc do lodówki.

Na patelni rozgrzewamy olej, indyka panierujemy w rozkłóconym jajku i sezamie, smażymy na lekko złoty kolor, odsączmy z nadmiaru tłuszcz.

Sałatę myjemy, osuszamy, układamy na talerzu. Pomidorki kroimy na pół, układamy na sałacie razem z kawałkami usmażonego indyka. Całość polewamy sosem cezara.