Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 368]

Sałatka z Roszpunką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne i leciutkie jak chmurka.

Sałatka  z  Roszpunką

Składniki:

Sałatka z Roszpunką

 

  • SKŁADNIKI NA SAŁATKĘ
  • 200 g. roszpunki ( feldsalat )
  • 3 pomidory
  • 1 duży ogórek
  • 100 g. czerwonej fasoli ( kidneybohnen )
  • 1 marchew
  • 1 por
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • 20 g. ziaren słonecznika

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z Roszpunką
► DRESSING : sok z cytryny, olej z oliwek, zioła prowansalskie i koperek / wymieszać /, następnie dressing doprawić z octem ryżowym, cukrem, solą i jeszcze raz / dobrze wymieszać /. ► SAŁATKA : Roszponkę umyć, odciąć końce ogonków, rozdzielić listki i suszymy najlepiej w wirówce do sałat. Pomidory umyć, przepołowić i pokroić w plastry, por pokroić w talarki, ogórek w półksiężyce, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zieloną cebulkę posiekać i dodać fasolę. Słonecznik uprażyć na teflonowej patelni i wszystkie składniki wrzucić do miski i / wymieszać /. ► Krótko przed podaniem sałaty, polać sałatę dressingem i / wymieszać /.