Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Sałatka z rzodkiewek i jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sałatkę podawać z wędliną i pieczywem.

Sałatka z rzodkiewek i jajek

Składniki:

Sałatka z rzodkiewek i jajek

 

  • 1 pęczek rzodkiewka,
  • 3 szt jajka,
  • 1/2 szkl kukurydza marynowana,
  • 1 łyżeczka chrzan tarty,
  • 2-3 łyżki majonez,
  • 1 łyżeczka koperek siekany,
  • 2 szt cebula dymka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewek i jajek
Cebulę dymkę drobno posiekać razem ze szczypiorem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać pokroić w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Rzodkiewki dokładnie umyć, pokroić w paseczki lub kostkę. Wszystkie produkty włożyć do miski, wlać majonez wymieszany z posiekanym koperkiem, utartym chrzanem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Tagi:

jajko tarta jajka