Sposób przygotowania:
Sałatka z rzodkiewką, kukurydzą i brokułem
1. Ziarna gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wysypujemy z woreczków do miski i studzimy.
2. Brokuł dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Miękki odcedzamy i studzimy.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części.
5. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z olejem i sokiem z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6. Sałatkę przed podaniem można schłodzić w lodówce. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Przed podaniem sałatkę należy schłodzić.
Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: kasza gryczana prażona, kasza jęczmienna pęczak, soczewica zielona i czarnuszka.
2. Brokuł dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Miękki odcedzamy i studzimy.
3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.
4. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części.
5. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z olejem i sokiem z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
6. Sałatkę przed podaniem można schłodzić w lodówce. Podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Przed podaniem sałatkę należy schłodzić.
Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: kasza gryczana prażona, kasza jęczmienna pęczak, soczewica zielona i czarnuszka.