Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Sałatka z rzodkiewką, kukurydzą i brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Taka sałatka jest bardzo sycąca. Można zapakować ja do pudełka śniadaniowego i zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Sprawdzi się również jako lekko obiad czy kolacja.

Sałatka z rzodkiewką, kukurydzą i brokułem

Składniki:

Sałatka z rzodkiewką, kukurydzą i brokułem

Składniki:

  • łącznie 20 dag ) mixu Lunch ( kasza gryczana prażona, kasza jęczmienna pęczak, soczewica zielona i czarnuszka )
  • pół puszki kukurydzy
  • kilka rzodkiewek
  • 1 brokuł
  • sól do smaku
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • sok z cytryny według uznania

Sposób przygotowania:

Sałatka z rzodkiewką, kukurydzą i brokułem
1. Ziarna gotujemy według przepisu na opakowaniu. Wysypujemy z woreczków do miski i studzimy.

2. Brokuł dzielimy na różyczki, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

   Miękki odcedzamy i studzimy.

3. Kukurydzę odsączamy z zalewy.

4. Rzodkiewki myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze części. 

5. Wszystkie składniki sałatki mieszamy z olejem i sokiem z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

6. Sałatkę przed podaniem można schłodzić w lodówce. Podajemy. Smacznego życzę.



Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Przed podaniem sałatkę należy schłodzić. 

Użyłam gotowego mixu Lunch, w którego w skład wchodzą: kasza gryczana prażona, kasza jęczmienna pęczak, soczewica zielona i czarnuszka.