Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z pomidorkami
Brokuł oczyszczamy i dzielimy na różyczki. Wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy 3 minuty, odcedzamy i chłodzimy.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Umyte pomidorki kroimy w ćwiartki. Cebulkę w piórko. Żółty ser w kostkę. Rzodkiewki kroimy w kółka. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski i mieszamy.
Układamy jajka i polewamy jogurtem wymieszanym z przyprawami i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy na ćwiartki. Umyte pomidorki kroimy w ćwiartki. Cebulkę w piórko. Żółty ser w kostkę. Rzodkiewki kroimy w kółka. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski i mieszamy.
Układamy jajka i polewamy jogurtem wymieszanym z przyprawami i drobno posiekanym szczypiorkiem.