Sposób przygotowania:
Sałatka z sałaty rzymskiej i indyka
Sznycle z indyka myjemy, kroimy na kawałki i posypujemy przyprawą do kurczaka. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, wrzucamy mięso i smażymy do miękkości. Zdejmujemy na ręcznik papierowy.
Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy na talerzu. Na sałacie kładziemy plasterki rzodkiewki oraz pokrojoną w piórka cebulę. Na środku kładziemy usmażone mięso. Dookoła układamy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki.
Robimy sos mieszając paprykę słodką z jogurtem naturalnym i polewamy nim sałatkę. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Sałatę dokładnie płuczemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy na talerzu. Na sałacie kładziemy plasterki rzodkiewki oraz pokrojoną w piórka cebulę. Na środku kładziemy usmażone mięso. Dookoła układamy pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki.
Robimy sos mieszając paprykę słodką z jogurtem naturalnym i polewamy nim sałatkę. Posypujemy posiekanym koperkiem.
misia5