Sposób przygotowania:
Sałatka a'la cezar
Chleb (może być czerstwy) kroimy w kostkę, wrzucamy na roztopione masło i rumienimy na złoto. Zdejmujemy na ręcznik papierowy.
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z żyłek i włókien, posypujemy pieprzem i solą. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron przez około 5-6 minut. Przygotowujemy warzywa: sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy na talerzu.
Na sałacie kładziemy kawałki pomidora oraz pokrojonego w paski kurczaka. Robimy sos z oliwy i przyprawy do sałatek. Polewamy nim sałatkę.
Gotowe danie posypujemy grzankami oraz startym żółtym serem.
Piersi z kurczaka myjemy, oczyszczamy z żyłek i włókien, posypujemy pieprzem i solą. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy z obu stron przez około 5-6 minut. Przygotowujemy warzywa: sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy na talerzu.
Na sałacie kładziemy kawałki pomidora oraz pokrojonego w paski kurczaka. Robimy sos z oliwy i przyprawy do sałatek. Polewamy nim sałatkę.
Gotowe danie posypujemy grzankami oraz startym żółtym serem.