Sposób przygotowania:
Sałatka z sałaty,truskawek,fety,ogórka i migdałów
Do głębokiego talerza przełożyć solidną porcję miksu sałat. W szklance zmieszać razem oliwę z oliwek, wodę, syrop malinowy i 1 opakowanie proszkowanego sosu winegret. Mieszaninę doprawić solą i kolorowym pieprzem - w ten sposób powstał sos do sałatki. Ułożoną w talerzu sałatę polać połową ilości gotowego sosu. Ogórka obrać, pokroić w plastry i ułożyć na sałacie. Fetę pokroić w kostkę i przełożyć ją na sałatę z ogórkiem. Umyte i pozbawione szypułek truskawki pokroić w plastry i przełożyć je na sałatę z ogórkiem i fetą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podprażyć na niej płatki migdałowe. Wierzch sałatki, wszystkie umieszczone w talerzu składniki posypać ciepłymi płatkami migdałowymi. Całość sałatki polać resztą wcześniej przygotowanego sosu. Najlepiej jeść sałatkę po jej wymieszaniu.