VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Sałatka z sardynkami i jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka z sardynkami i świeżymi warzywami. Idealna do pracy lub na lekki obiad.

Sałatka z sardynkami i jajkiem

Składniki:

Sałatka z sardynkami i jajkiem

 

  • 200 g mixu sałat
  • 100 g sardynek w sosie paprykowym
  • 2 jajka
  • 3 pomidory
  • 1 ogórek zielony
  • 1 czerwona cebula
  • Przyprawa do sałatek

Sposób przygotowania:

Sałatka z sardynkami i jajkiem
Sałaty dokładnie myjemy i suszymy. Pomidora kroimy w paseczki, zielonego ogórka obieramy i kroimy w pół plasterki.

Jajka gotujemy na twardo, kroimy w kółka. Cebulę również kroimy w plastry. Sałaty mieszamy z pomidorami i ogórkiem. Wykładamy na półmisku. Na wierzchu rozkładamy sardynki, jajka i czerwoną cebulę.

Wierzch oblewamy sosem z sardynek.