Sposób przygotowania:
Sałatka z selera naciowego i sera pleśniowego
Seler naciowy umyć i pokroić w paski, ser pleśniowy w kostkę, a orzechy włoskie grubo posiekać. Wyłuskać ziarenka granatu.
Wszystko wrzucić do salaterki i wymieszać z sosem.
Sos:
W kubku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, a następnie dodać musztardę, jogurt grecki i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić pieprzem i solą. Sosem polać składniki w salaterce i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub tostami.
Wszystko wrzucić do salaterki i wymieszać z sosem.
Sos:
W kubku wymieszać oliwę z sokiem z cytryny, a następnie dodać musztardę, jogurt grecki i posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić pieprzem i solą. Sosem polać składniki w salaterce i wymieszać.
Podawać z pieczywem lub tostami.