Sposób przygotowania:
Zupa z zielonego groszku z chlebem żytnim
Warzywa pokroić w kostkę. Por przekroić na 3 części.
Na rozgrzany olej wrzucić warzywa i zeszklić. Następnie zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gdy to nastąpi dodać groszek. Gotować całość aż wszystkie warzywa będę miękkie.
Chleb pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do zupy. Dokończyć gotowanie gotować jeszcze około 5 minut.
Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia, dodać cayenne i grubo posiekaną natkę.
Zblendować na krem ( natka idealnie się nie zmiksuje ale to tylko dodaje urokowi zupie).
Smacznego!
Na rozgrzany olej wrzucić warzywa i zeszklić. Następnie zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gdy to nastąpi dodać groszek. Gotować całość aż wszystkie warzywa będę miękkie.
Chleb pokroić w średniej wielkości kostkę i dodać do zupy. Dokończyć gotowanie gotować jeszcze około 5 minut.
Doprawić do smaku solą. Zdjąć z ognia, dodać cayenne i grubo posiekaną natkę.
Zblendować na krem ( natka idealnie się nie zmiksuje ale to tylko dodaje urokowi zupie).
Smacznego!
SylaUla
Jagodowa