Sposób przygotowania:
Krem z ciecierzycy i fasolki szparagowej
Ciecierzycę namoczyć przez całą noc. Następnego dnia odcedzić. wsypać do garnka i dolać świeżą wodę. Doprowadzić do wrzenia, gotować do miękkości.
Warzywa pokroić w plasterki. Gdy ciecierzyca będzie na wpół miękka dodać warzywa ( por w całości) wraz z fasolką. Fasolki nie trzeba rozmrażać. Gotować całość do miękkości warzyw.
Doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia zblendować. Dodać otartą skórkę z cytryny.
Wymieszać.
Warzywa pokroić w plasterki. Gdy ciecierzyca będzie na wpół miękka dodać warzywa ( por w całości) wraz z fasolką. Fasolki nie trzeba rozmrażać. Gotować całość do miękkości warzyw.
Doprawić sola i pieprzem. Zdjąć z ognia zblendować. Dodać otartą skórkę z cytryny.
Wymieszać.
Jagodowa