Sposób przygotowania:
sałatka z selerem i szynką
Seler umyć, ugotować, obrać, pokroić cienkie słupki, skropić sokiem z cytryny.
Jajka ugotować na twardo, posiekać. Paprykę drobno pokroić. Cebulę drobno
pokroić, sparzyć. Szynkę pokroić w paski. Orzechy posiekać. Wszystkie
składniki wymieszać. Majonez połączyć z jogurtem lub śmietan, doprawić do
smaku solą, cukrem i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać. Przed podaniem
schłodzić w lodówce.
Jajka ugotować na twardo, posiekać. Paprykę drobno pokroić. Cebulę drobno
pokroić, sparzyć. Szynkę pokroić w paski. Orzechy posiekać. Wszystkie
składniki wymieszać. Majonez połączyć z jogurtem lub śmietan, doprawić do
smaku solą, cukrem i pieprzem, polać sałatkę, wymieszać. Przed podaniem
schłodzić w lodówce.