Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i selerem
Filet kurczaka pokroiłam w drobną kostkę, wymieszałam z przyprawą, oliwą, odstawiłam na 30 minut.
Następnie obsmażyłam na złoty kolor z każdej strony, podlałam ćwierć szklanki wody i dusiłam ok 10 minut, aż woda całkowicie odparowała. Mięso ostudziłam.
Seler marynowany i kukurydzę osączyłam. Seler naciowy pokroiłam w cienkie ukośne plastry.
Śliwki pokroiłam w kostkę. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka, zalałam octem, odstawiłam na 10 minut, następnie odcedziłam.
Wszystkie składniki sałatki wyłożyłam do miski, wymieszałam.
Sos: Fileciki anchois roztarłam, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i miód, wymieszałam. Dodałam jogurt, musztardę, sok z cytryny, wymieszałam na jednolity sos.
Sosem polałam sałatkę. Smacznego!
Następnie obsmażyłam na złoty kolor z każdej strony, podlałam ćwierć szklanki wody i dusiłam ok 10 minut, aż woda całkowicie odparowała. Mięso ostudziłam.
Seler marynowany i kukurydzę osączyłam. Seler naciowy pokroiłam w cienkie ukośne plastry.
Śliwki pokroiłam w kostkę. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka, zalałam octem, odstawiłam na 10 minut, następnie odcedziłam.
Wszystkie składniki sałatki wyłożyłam do miski, wymieszałam.
Sos: Fileciki anchois roztarłam, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i miód, wymieszałam. Dodałam jogurt, musztardę, sok z cytryny, wymieszałam na jednolity sos.
Sosem polałam sałatkę. Smacznego!