Sposób przygotowania:
sałatka z soczewicą
• soczewicę gotować w osolonej wodzie przez 25 min,
• kiełbaski usmażyć na złoty kolor, pokroić w grube plasterki,
• bakłażan pokroić w plastry obsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasek, pokroić plasterki na pół,
• pomidory pokroić na cztery,
• składniki sałatki połączyć dodać parmezan, oliwę, ocet, sól, pieprz, bazylię i posiekany szczypior, wymieszać
• kiełbaski usmażyć na złoty kolor, pokroić w grube plasterki,
• bakłażan pokroić w plastry obsmażyć na tłuszczu pozostałym ze smażenia kiełbasek, pokroić plasterki na pół,
• pomidory pokroić na cztery,
• składniki sałatki połączyć dodać parmezan, oliwę, ocet, sól, pieprz, bazylię i posiekany szczypior, wymieszać