Sposób przygotowania:
Sałatka z sosem z żółtek
Makaron należy ugotować na półtwardo, odcedzić i
przepłukać chłodną wodą. Wrzucamy go do miski, w której będziemy robić sałatkę.
Avocado obieramy ze skórki i pozbywamy się pestki. Paprykę, avocado, surimi i łososia należy pokroić w drobną
kostkę i wrzucić do miski z makaronem.
Teraz robimy sos. Żółtka wbijamy do szklanej
miseczki, postawionej na garnku z gotująca się wodą i za pomocą miksera ubijamy
żółtka. Nieprzerywając miksowania dolewamy sok z cytryny i małymi
porcjami roztopione, jeszcze ciepłe masło. Ubijamy przez parę minut i doprawiamy do smaku
solą oraz pieprzem.
Ostudzonym sosem zalewamy składniki sałatki w misce. Dokładnie mieszamy i podajemy.
przepłukać chłodną wodą. Wrzucamy go do miski, w której będziemy robić sałatkę.
Avocado obieramy ze skórki i pozbywamy się pestki. Paprykę, avocado, surimi i łososia należy pokroić w drobną
kostkę i wrzucić do miski z makaronem.
Teraz robimy sos. Żółtka wbijamy do szklanej
miseczki, postawionej na garnku z gotująca się wodą i za pomocą miksera ubijamy
żółtka. Nieprzerywając miksowania dolewamy sok z cytryny i małymi
porcjami roztopione, jeszcze ciepłe masło. Ubijamy przez parę minut i doprawiamy do smaku
solą oraz pieprzem.
Ostudzonym sosem zalewamy składniki sałatki w misce. Dokładnie mieszamy i podajemy.