Sposób przygotowania:
Sałatka z szynką, pieczarkami i warzywami
Jajka gotujemy na twardo, obłupiamy i kroimy w kostkę.
Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy.
Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Szynkę kroimy w kostkę.
Powyższe składniki sałatki wrzucamy do salaterki, dodajemy sól, pieprz i majonez, mieszamy.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy, posypujemy nim sałatkę. Do dekoracji wykorzystałam ćwiartki pomidorka koktajlowego.
Pieczarki myjemy, oczyszczamy, kroimy w kostkę, gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, studzimy.
Groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy.
Szynkę kroimy w kostkę.
Powyższe składniki sałatki wrzucamy do salaterki, dodajemy sól, pieprz i majonez, mieszamy.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy, posypujemy nim sałatkę. Do dekoracji wykorzystałam ćwiartki pomidorka koktajlowego.