Sposób przygotowania:
Sałatka z kaki i granatem
1. Kaki obieramy ze skóry i kroimy w kosteczkę.
2. Z granatu wyłuskujemy ziarenka.
3. Cebule kroimy na cienkie piórka.
4. Przygotowujemy sos mieszając miód i oliwę z oliwek dodając kilka kropli soku z cytryny.
5. Do miski przekładamy mix sałat, kaki, cebulę, orzechy włoskie, ziarenka granatu i posypujemy skruszonym serem feta i dodajemy uprzednio przygotowany sos.
2. Z granatu wyłuskujemy ziarenka.
3. Cebule kroimy na cienkie piórka.
4. Przygotowujemy sos mieszając miód i oliwę z oliwek dodając kilka kropli soku z cytryny.
5. Do miski przekładamy mix sałat, kaki, cebulę, orzechy włoskie, ziarenka granatu i posypujemy skruszonym serem feta i dodajemy uprzednio przygotowany sos.