Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z ananasem i majonezem
Śledzie odsączamy z zalewy oraz kroimy w paseczki.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka a szczypiorek siekamy. Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę/trójkąty. Przekładamy do miseczki pokrojone śledzie, cebulę, szczypiorek i ananasa, mieszamy. Następnie dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się przegryzły.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka a szczypiorek siekamy. Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę/trójkąty. Przekładamy do miseczki pokrojone śledzie, cebulę, szczypiorek i ananasa, mieszamy. Następnie dodajemy majonez oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aby smaki się przegryzły.