Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami
Tortellini gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ugotowane przelewam zimną wodą i zostawiam na sitku do odsączenia. Brokuła umytego i podzielonego na różyczki gotuję w osolonej wodzie. Ugotowany przelewam zimną wodą i zostawiam na sitku do odsączenia.Seler konserwowy i pieczarki wykładam na sitko do odsączenia zalewy. Plastry ananasa kroję w kostkę i również odsączam na sitku z soku. Do miski przekładam tortellini, odsączony seler i pieczarki. Dodaję ananasa i brokuły. Majonez, kolorowy pieprz i sól morską delikatnie mieszam ze składnikami sałatki. Sałatkę odstawiam do lodówki, aby smaki się połączyły. Podaję schłodzoną, posypaną świeżo mielonym pieprzem kolorowym i posypaną szczypiorkiem.
edytaha
anemon
Nieźle, nieźle.