anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Bardzo smaczna i szybka do zrobienia sałatka z niewielu składników, które znakomicie do siebie pasują. Połączonych niewielką ilością majonezu i przypraw.

Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami

Składniki:

Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami

 

  • tortellini ze szpinakiem – 1/2 op.
  • seler konserwowy – 1/2 op.
  • brokuł – 1/2 szt.
  • ananas w syropie – 1/2 puszki
  • pieczarki marynowane – 200 g
  • szczypiorek posiekany – 3 łyżki
  • majonez - 2 łyżki
  • pieprz kolorowy świeżo mielony – do smaku
  • sól morska – do smaku

Sposób przygotowania:

Sałatka z tortellini, brokułem i pieczarkami
Tortellini gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ugotowane przelewam zimną wodą i zostawiam na sitku do odsączenia. Brokuła umytego i podzielonego na różyczki gotuję w osolonej wodzie. Ugotowany przelewam zimną wodą i zostawiam na sitku do odsączenia.Seler konserwowy i pieczarki wykładam na sitko do odsączenia zalewy. Plastry ananasa kroję w kostkę i również odsączam na sitku z soku. Do miski przekładam tortellini, odsączony seler i pieczarki. Dodaję ananasa i brokuły. Majonez, kolorowy pieprz i sól morską delikatnie mieszam ze składnikami sałatki. Sałatkę odstawiam do lodówki, aby smaki się połączyły. Podaję schłodzoną, posypaną świeżo mielonym pieprzem kolorowym i posypaną szczypiorkiem.