Sposób przygotowania:
sałatka z tortellini i krewetek
krewetki i tortellini gotujemy według wskazówek na opakowaniach, zostawiamy do wystygnięcia. Pora kroimy w ćwierćplasterki, parzymy, hartujemy zimną wodą, odciskamy.Pomidory parzymy, obieramy ze skórek,kroimy w kostkę, zostawiamy na sitku do odcieknięcia, kukurydzę odsączamy z zalewy. ogórka obieramy ze skórki, następnie kroimy w kostkę, ser i polędwicę też kroimy w kostkę, krewetki kroimy w mniejsze kawałki, majonez mieszamy z drobno posiekanym koperkiem i szczypiorkiem (w najgorszym wypadku mogą być suszone) i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. wszystkie składniki sałatki łączymy w dużej misce, dodajemy sos majonezowy dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy. przechowujemy w lodówce