VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 788]

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka, która sprawdzi się na domowych uroczystościach jak i również świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu, a jaka smaczna!

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem

Składniki:

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem

 

  • 250 g kolorowego tortellini z szynką
  • 1 zielony ogórek
  • 200 g tuńczyka w sosie własnym
  • 6 dużych rzodkiewek
  • ½ pęczka świeżego szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Sałatka z tortellini, tuńczykiem i szczypiorkiem
Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w kosteczkę.

Szczypiorek siekamy bardzo drobno nożem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą i pieprzem.

Dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.