Sposób przygotowania:
Gotowane podudzia z kurczaka w sosie pieczarkowo-b
Ugotowane podudzia zalewamy wywarem, w którym się gotowały. Dusimy kilka minut na małym ogniu, aby mięso było gorące.
Dokładnie oczyszczone pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy przez kilka minut cebulę i pieczarki. Oprószamy solą.
Przekładamy zawartość patelni do rozdrabniacza, dodajemy młode listki botwinki. Zalewamy wywarem. Rozdrabniamy do momentu, aż powstanie jednolity sos. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Polewamy sosem mięso.
Smacznego
Dokładnie oczyszczone pieczarki oraz cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy przez kilka minut cebulę i pieczarki. Oprószamy solą.
Przekładamy zawartość patelni do rozdrabniacza, dodajemy młode listki botwinki. Zalewamy wywarem. Rozdrabniamy do momentu, aż powstanie jednolity sos. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
Polewamy sosem mięso.
Smacznego