Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini z ananasem i serem pleśniowym
W garnku nastawić osoloną wodę do gotowania. Na wrzątek wrzucić tortellini i ugotować je wedle wskazówek na opakowaniu. Po ugotowaniu tortellini odcedzić na durszlaku. Ananasa z puszki odsączyć z zalewy i pokroić w niedużą kostkę. Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić nasion i w miarę drobno pokroić, szczypiorek posiekać. Przełożyć pokrojonego ananasa, ser pleśniowy, paprykę i posiekany szczypiorek do miski. Do wszystkich składników umieszczonych w misce dodać ugotowane i już nieco ostygnięte tortellini. Sałatkę obsypać obficie czosnkiem niedźwiedzim. Do sałatki dodać majonez i wszystko wymieszać doprawiając sałatkę podczas mieszania solą i kolorowym pieprzem do smaku.
KasiaJulcia