Bluu

Bluu

Starszy Kucharz
[Przepisów: 18]

Sałatka z tuńczyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Fajna, smaczna i szybka sałatka na imprezę albo pyszną kolację we dwoje.

Sałatka z tuńczyka

Składniki:

Sałatka z tuńczyka

 

  • 1 główka sałaty
  • 1 papryka czerwona (lub inna, jeśli ktoś nie lubi czerwonej)
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek zielony
  • puszka kukurydzy
  • 2 puszki tuńczyka rozdrobnionego
  • butelka sosu 1000 wysp (osobiście polecam ten firmy MOTYL)

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka
Do sporej miski wrzucamy porozrywane na małe kawałki liście sałaty. Najlepiej rozdrobnić je na jak najmniejsze części, bo potem wygodniej nabiera się je na widelec. Następnie kroimy w kostkę paprykę, pomidora, ogórka. Najlepiej pokroić owoce na desce, żeby pozbyć się nadmiaru wody w sałatce.
Następnie odlewamy z kukurydzy wodę i wsypujemy do sałaty. Dodajemy tuńczyka. Można dodać go z sosem, ale sałatka będzie bardziej wodnista. Do całości wlewamy sos 1000 wysp i mieszamy, aż dokładnie połączy się ze składnikami.
Sałatkę najlepiej jeść z chlebem pełnoziarnistym i dobrą szynką domowej roboty.

Tagi:

sosy sałata