Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka
Do sporej miski wrzucamy porozrywane na małe kawałki liście sałaty. Najlepiej rozdrobnić je na jak najmniejsze części, bo potem wygodniej nabiera się je na widelec. Następnie kroimy w kostkę paprykę, pomidora, ogórka. Najlepiej pokroić owoce na desce, żeby pozbyć się nadmiaru wody w sałatce.
Następnie odlewamy z kukurydzy wodę i wsypujemy do sałaty. Dodajemy tuńczyka. Można dodać go z sosem, ale sałatka będzie bardziej wodnista. Do całości wlewamy sos 1000 wysp i mieszamy, aż dokładnie połączy się ze składnikami.
Sałatkę najlepiej jeść z chlebem pełnoziarnistym i dobrą szynką domowej roboty.
Następnie odlewamy z kukurydzy wodę i wsypujemy do sałaty. Dodajemy tuńczyka. Można dodać go z sosem, ale sałatka będzie bardziej wodnista. Do całości wlewamy sos 1000 wysp i mieszamy, aż dokładnie połączy się ze składnikami.
Sałatkę najlepiej jeść z chlebem pełnoziarnistym i dobrą szynką domowej roboty.