Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 150
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ta prosta sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej sprawdzi się przy każdej okazji. Oprócz kilku składników oraz ekspresowego przygotowania jest naprawdę smaczna.

Sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej

Składniki:

Sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej

 

  • 3 jajka
  • 1 puszka tuńczyka (najlepiej w sosie własnym lub w wodzie)
  • 1/2 kapusty pekińskiej (niewielkiej)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • kawałek białej części pora (można użyć cebuli)
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczyka, jajek i kapusty pekińskiej
Jajka uprzednio ugotowane na twardo należy pokroić w niewielką kostkę. Kapustę pekińską oraz pora posiekać, a tuńczyka z kukurydzą dokładnie odcedzić z zalewy.

Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski i następnie wymieszać je z majonezem.

Całość doprawić zgodnie z własnym smakiem za pomocą soli z pieprzem.