Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa brokułem, tuńczykiem i jajkamiPierwsza warstwa
1. Ugotowanego połowę brokułu kroimy w drobne różyczki i układamy jako pierwszą warstwę sałatki.
2. Przygotowujemy sos z majonezu, musztardy i przeciśniętego przez praskę czosnku.
Druga warstwa
3.Ugotowane jajka kroimy w drobną kosteczkę i układamy jako drugą warstwę.
4. Na warstwę jajek nakładamy sos.
Trzecia warstwa
5.Fasolę odsączamy i nakładamy na sos.
Czwarta warstwa sałatki
6.Tuńczyka kładziemy na fasolę czerwoną, a następnie znowu nakładamy drugą połowę brokułu.
Piąta warstwa sałatki
7. Ostatnia warstwa sałatki to starty ser żółty.
8.Jeśli zostanie nam jeszcze sos możemy delikatnie skropić wierzch sałatki.