Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczyka na sałacie lodowej
Porcja na 2-4 osoby
Główkę sałaty lodowej pokroić tak aby łatwo dało się nabić na widelec :) i włożyć do ust. Dosypać puszkę groszku konserwowego i puszkę tuńczyka. Do tego dołożyć pędy bambusa wg gustu. Polecam pół puszki na główkę sałaty.
Sos: majonez połączyć z przyprawami – sól ziołowa (lub zwykła), ew. pieprz, natka pietruszki lub koperek, jak kto woli. Świerze można mieszać od razu i dodać do sałatki. Suche proponuję zostawić na 10 min. w majonezie żeby namiękły.
Wymieszać sos z sałatką i można jeść. Najlepiej smakuje świeżo podana, kiedy sałata lodowa jest chrupka.
Smacznego!!!
Główkę sałaty lodowej pokroić tak aby łatwo dało się nabić na widelec :) i włożyć do ust. Dosypać puszkę groszku konserwowego i puszkę tuńczyka. Do tego dołożyć pędy bambusa wg gustu. Polecam pół puszki na główkę sałaty.
Sos: majonez połączyć z przyprawami – sól ziołowa (lub zwykła), ew. pieprz, natka pietruszki lub koperek, jak kto woli. Świerze można mieszać od razu i dodać do sałatki. Suche proponuję zostawić na 10 min. w majonezie żeby namiękły.
Wymieszać sos z sałatką i można jeść. Najlepiej smakuje świeżo podana, kiedy sałata lodowa jest chrupka.
Smacznego!!!