Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i fasolą
Porcja dla 5 osób
Na jedną porcję:
Energia: 332 kcal
Tłuszcze ogółem: 6 g
Cholesterol: 44 mg
Fasolę opłucz i pozostaw na noc do namoczenia. Następnego dnia odlej wodę, dodaj świeżą i ugotuj fasolę. Ugotowaną fasolę zmieszaj z rozdrobnionym tuńczykiem. Następnie dodaj pokrojoną cebulę. Olej rzepakowy, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz zmieszaj. Przygotowanym sosem polej sałatkę.
Na jedną porcję:
Energia: 332 kcal
Tłuszcze ogółem: 6 g
Cholesterol: 44 mg
Fasolę opłucz i pozostaw na noc do namoczenia. Następnego dnia odlej wodę, dodaj świeżą i ugotuj fasolę. Ugotowaną fasolę zmieszaj z rozdrobnionym tuńczykiem. Następnie dodaj pokrojoną cebulę. Olej rzepakowy, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz zmieszaj. Przygotowanym sosem polej sałatkę.