Ania Kaczorek

Ania Kaczorek

Kucharz
[Przepisów: 20]

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka jest wysokokaloryczna, ale nie zawiera dużo cholesterolu.

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

Składniki:

Sałatka z tuńczykiem i fasolą

 

  • fasola biała – 45 dag
  • tuńczyk (w wodzie)– 35 dag
  • cebula czerwona – 1 sztuka
  • olej rzepakowy – 2 łyżki
  • sok z cytryny – 1 łyżka
  • natka pietruszki – 1 łyżka
  • pieprz i sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z tuńczykiem i fasolą
Porcja dla 5 osób

Na jedną porcję:

Energia: 332 kcal
Tłuszcze ogółem: 6 g
Cholesterol: 44 mg

Fasolę opłucz i pozostaw na noc do namoczenia. Następnego dnia odlej wodę, dodaj świeżą i ugotuj fasolę. Ugotowaną fasolę zmieszaj z rozdrobnionym tuńczykiem. Następnie dodaj pokrojoną cebulę. Olej rzepakowy, sok z cytryny, natkę pietruszki, sól i pieprz zmieszaj. Przygotowanym sosem polej sałatkę.